Tweede samenwerking tussen Lisa Weeda & BrotherTill

Talkpoeder is van origine een live performance waarbij schrijvers en muzikanten elkaar op het podium ontmoeten. Iedere editie worden nieuwe schrijvers en muzikanten aan elkaar gekoppeld en improviseren zij met elkaar op het podium. De schrijvers dragen voor uit eigen werk, de muzikanten leggen er een tapijtje van muziek onder. Op die manier versterken beide praktijken elkaar en leren de makers hun werk met een nieuwe blik te benaderen. Op 17 maart presenteerde De Nieuwe Oost een heuse Talkpoeder ep met daarop de vijf duo’s die al langere tijd samenwerken binnen dit project. De komende weken stellen we ze aan je voor, te beginnen met Lisa Weeda & BrotherTill. Luister de hele Talkpoeder ep op Spotify of klik door naar de andere Talkpoederduo’s.

Lisa Weeda: “Ik maak nu al twee jaar dingen met Mathijs en het is fijn: de flow en het overleg zijn soepel, zonder botsingen, eerder als een fijne organische aanvulling. Mathijs is precies en geduldig, en nog aardig ook. Een fijne match.”

Mathijs van Til (van kunstenplatform BrotherTill):” Daar waar eerdere samenwerkingen tussen mij en Lisa ontstaan zijn zonder duidelijk vooraf vormgegeven kader, hebben we er bij Talkpoeder voor gekozen om bewust te creëren binnen de gangbare structuur van een poptrack. Coupletten die uitkomen in een refrein. Een herkenbare hook. Lisa is zeer muzikaal en zich goed bewust van muzikale opbouw en spanning. Hierdoor stond er binnen korte tijd een sterk fundament van de track. De klank die ze in haar performance meebrengt geeft mij als producer een duidelijke richting in klankkleur en energie. Een kwestie van invullen. We vinden elkaar in het vertrouwen van het creatieve proces.”

(bron: www.notulenvanhetonzichtbare.nl / 20 maart 2021)

Share this article

Audio / Video

Teksten / Gedichten

Press

Dates

Tags

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief