STUDIO SHOWS

Studio Shows is een reeks aan kunstzinnige shows die houvast bieden voor de uitdagingen die we tegenkomen in ons wispelturige bestaan.

Studio Shows zijn kunstzinnige shows, zoals: performances, installaties, voordrachten of concerten. Iedere Studio Show richt zich tot een bepaald menselijk dilemma, thema of universeel gevoel, denk aan: macht, liefde, eenzaamheid, hoop, jaloezie, geduld of stress. Iets waar wij als mensen, ongeacht onze afkomst, gender, geestelijke/fysieke toestand of sociaaleconomische status mee te maken krijgen. Met het concept Studio Shows willen we een neutrale plek creëren waar mensen vanuit kunst bezig kunnen zijn met de grote thema’s van het leven. Kunst is uitgerust met uitstekende middelen om ons met deze dilemma’s te helpen, zonder religieuze dogma’s of politieke filters. Het doel van iedere Studio Show is slechts om troostrijke en opbeurende gedachten voor te schotelen en daarmee ondersteuning en houvast te bieden binnen de uitdagingen die we tegenkomen in ons wispelturige bestaan.

Peter: “Als het gaat om de verwerking van menselijke problemen en gevoelens wordt je als
(niet-religieus) mens nagenoeg vrijgelaten. Hierin kan kunst een belangrijke rol spelen.
Kunst moet daarin niets opdringen, maar wel alles aanbieden. Met de Studio Shows wil wij als BrotherTill een neutrale plek creëren zonder politieke of religieuze filter, waarin het publiek in volledige vrijblijvendheid mag zijn. Geen sjieke bedoelingen of ingewikkelde etiketten, gewoon kunst op een locatie – temidden van een bedrijventerrein.”

De eerste drie Studio Shows zijn inmiddels geweest: EGO, BEGIN en PULS. Lees in het volledige artikel een beschrijving van deze performances.

Share this article

EGO

De eerste Studio Show: EGO is een magische mix van teksten, videoprojecties en muziek waarin Peter van Til de intieme zoektocht naar zichzelf openbaart. Zijn teksten zijn persoonlijk, maar herkenbaar. Iedereen zoekt zichzelf wel eens, en iedereen vindt wat anders. Peter bevindt zich in een kamer vol met videoprojecties en muziek. Dit is zijn binnenwereld. Kom binnen!

BEGIN

BEGIN is de tweede Studio Show van BrotherTill, ditmaal met performer Marius Mensink. BEGIN is een multimediale performance gebaseerd op het gedicht IN DEN BEGINNE van Bertus Aafjes.
Het ontstaan van de eerste dichter, de eerste denker; gedoemd zwoegend woorden te vinden. Adam – geboren uit het woord – schept de wereld door zijn woorden, maar zoekt het onuitsprekelijke te zeggen; het aanvangswoord dat was IN DEN BEGINNE. “Het onuitsprekelijke maakt ons eenzaam, het naamloze maakt ons naamloos droef”. Door de woorden van Aafjes verbeelden Mensink en BrotherTill deze zondeval uit het zuivere noemen. BEGIN is een waterval van woorden in verstilde beelden.

PULS

PULS is de derde Studio Show van BrotherTill, ditmaal in samenwerking met Rachel Rijsdijk. PULS is een ceremoniële performance over de beweging van geluid. Eén week lang onderzoeken makers Mathijs van Til (BrotherTill) en Rachel Rijsdijk hoe geluid – ons – beweegt; van de kleinste trilling tot de grootste golf, van puls tot impuls. Als publiek wordt je meegenomen in een intense ceremonie waarin de makers pogen het geluid te visualiseren.

Artistieke ontwikkeling en regie: Andy Smart
Choreografie: Iacopo Loliva, Viviana Fabiano, Milan Schudel
Script: Andy Smart
Creatieve productie: Agnese Fiocchi
Uitgevoerd door: Viviana Fabiano, Helene Vrijdag, Milan Schudel
Compositie: Jonathan Bonny
Dramaturgie: Isabel van Hauwe
Scenografie, lichtontwerp en visuals: BrotherTill
Kostuumontwerp: Teun Seuren
Geluidsontwerp: BrotherTill
Lichtontwerp: BrotherTill, Iwan Kolk
Lichttechniek: Iwan Kolk
Geluidstechniek: Sjors Mulder
Productieleiding: Suzanne Verhagen, Myrthe Boshart
Technische productie: Sanne Hensen
Zakelijke leiding: Luisa Redenbacher
Zakelijke ondersteuning: Marinda de Groot
Marketing: Marinus Pranger, Tom Tieman
Campagnebeeld: Marleen Annema (fotograaf), Elena Ivona (styling), Douwe de Boer (licht)
Coproducenten: Grand Theatre Groningen, Associazione Culturale Ferrara OFF
Sponsoren en fondsen: FPK, Grand Theatre, Gemeente Groningen, Ministerie Buitenlandse Zaken, Ferrara Off, Norma, BNG, Prins Bernhard Cultuurfonds, Amarte, Beringer Hazewinkel, Fonds21

Audio / Video

  • Studio Show: EGO
    Vimeo – Trailer
  • Studio Show: BEGIN
    Vimeo – Trailer
  • Studio Show: PULS
    Vimeo – Trailer

Teksten / Gedichten

Press

Dates

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief