Nastaran Razawi Khorasani wint BNG Bank Theaterprijs 2021

Nastaran Razawi Khorasani heeft met haar voorstelling Songs for no one de BNG Bank Theaterprijs 2021 gewonnen. Ze ontving de stimuleringsprijs ter waarde van 45.000 euro vanmiddag in Theater Bellevue tijdens het Nederlands Theater Festival.

In Songs for no one geeft Razawi Khorasani een beeld van het leven in een Islamitische dictatuur door de ogen van twee kinderen die hardop dromen. ‘De penibele situatie van de kinderen, hun ergernissen en grenzeloze ambities weet Razawi Khorasani op indrukwekkende wijze te verbeelden in haar performance’, schreef de jury. ‘Door de lichte toon van de gesprekken en verkwikkende nieuwsgierigheid wordt de voorstelling ondanks het thema nooit te zwaar. Razawi Khorasani etaleert in Songs for no one haar kwaliteiten als maker, performer en ook interviewer.’

Het BNG Cultuurfonds heeft de BNG Bank Theaterprijs in het leven geroepen ter stimulering van jong theatertalent tot 35 jaar. De winnaar ontvangt 45.000 euro voor het hernemen van de winnende voorstelling langs Nederlandse theaters en/of investering in een nieuwe productie. Naast Nastaran Razawi Khorasani waren ook Zarah Bracht, Annica Muller, Onyx & Ivory, Cherish Menzo en Kim Karssen en Florian Myjer genomineerd.

Vorig jaar won Razawi Khorasani al een speciale corona-editie van de BNG Bank Theaterprijs. Vier theatermakers kregen toen elk 15.000 euro.

(bron: www.theaterkrant.nl / geschreven door: 3 september 2021)

Foto: Anna van Kooij

Share this article

Audio / Video

Teksten / Gedichten

Press

Dates

Tags

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief