Een audiovisuele trip met vooropleiding de Noorderlingen

Wie zijn de Noorderlingen?
De Noorderlingen leiden talentvolle jongeren uit het Noorden op, die zich willen ontwikkelen in het theatervak. Dit doen ze in een meerjarig opleidingsprogramma, dat uit verschillende fases bestaat. De laatste fase van dit programma is het productiejaar(groep). Deze groep werkt een jaar lang als een professioneel theaterensemble, dat voorstellingen maakt en speelt voor een groot publiek. Dit gebeurt onder leiding van inspirerende regisseurs en makers uit het werkveld.  Zij worden intensief begeleid en voorbereid op een start aan het hbo-kunstvakonderwijs. BrotherTill heeft een zeer hechte band met deze vooropleiding, aangezien Peter van Til zijn professionele theatercarrière – in 2014 – hier begonnen is.

Met het productiejaar (groep) van 2018 werkte BrotherTill aan het kunstproject Soundtrack VOLUME I.  Het kunstproject SoundTrack VOLUME I. is een audiovisuele trip via locaties in de binnenstad van Groningen. Kijk, luister en laat jouw focus dirigeren door de movements van de nieuwe generatie Noorderlingen. Dit project is in samenwerking met het Jonge Harten Festival in Groningen.

Soundtrack VOLUME I 
Voor SoundTrack VOLUME I (2018) werkten de acteurs van de productiegroep met gastregisseurs: Ariah Lester, Jip van den Dool, Marieke Giebels, Valentina Tóth, Andy Smart en BrotherTill.
BrotherTill ging met de productiegroep opzoek naar jouw positie in deze wereld. Je wordt omringt door miljarden meningen. De ene mening glijdt langs je heen en de ander steekt je recht in het hart. Wat vind jij? Waar sta jij? Blijf je bij je standpunt of wankel je wel eens? Sta je op je strepen of ben je zwevend? Ben jij de norm of één van de minderheden? In één intensieve werkweek schreef iedereen een eigen song; protestlied, levenslied, liefdeslied – en ga zo maar door. BrotherTill componeert alle songs tot één uitbundig geheel. BrotherTill plaatste deze performance in de rokerige, dampende zolder van café de Zolder. Lees hieronder in het kort hoe de recensent Luuk Verpalen van de Theaterkrant de performance ervoer.

“We eindigen op de zolderverdieping van een café. Hier gaan de spelers, in regie van de broers Mathijs en Peter van Til, los in een woeste rap-act, met stroboscopische lichteffecten en kritische teksten. Het gaat over minderheden, het maken van keuzes. Het is een soort hiphop-symfonie, hard en overrompelend.”(Luuk Verpalen; Theaterkrant)

Share this article

Makers: Ariah Lester, Jip van den Dool, Marieke Giebels, Valentina Tóth, BrotherTill en Andy Smart
Spel: Productiegroep van De Noorderlingen: Wieger Meulenbroek, Lotte Laurens, Floor van der Jeugd, Roy Busscher, Catoo Post en Sanne Bouma
Artistieke coördinatie: Lotte Lohrengel
Techniek: Herman van Keulen
Dramaturgisch advies: Merel Heering
Beeld: Boris Stokman

Audio / Video

Teksten / Gedichten

Press

Tags

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief