ONS PERSPEKTIEF: 72 Hour Project

In de korte film ‘Hoe Klink Ons’ leren twee Zuid-Afrikaanse en drie Nederlandse kunstenaars elkaar kennen door de beschrijving en verbeelding van het geluid.

In de korte film ‘Hoe Klink Ons’ leren twee Zuid-Afrikaanse en drie Nederlandse kunstenaars elkaar kennen door de beschrijving en verbeelding van het geluid. In een digitaal maakproces van 72 uur kwamen de Kaapse (ZA) woordkunstenaar Jitsvinger, filmmaker Lindsey Apolis en het Zwolse (NL) kunstenaars duo BrotherTill en filmmaker Jonathan Sipkema bijeen. In intense snelkookpansessies richtten de makers zich op het samenspel tussen geluid en licht. Twee steden zijn met elkaar in gesprek – Kaapstad en Zwolle. Onder het motto: luisteren is kijken, leren de twee woordkunstenaars elkaar kennen. Ze stellen elkaar vragen over geluid:  “Hoe klinkt bij jou het stromende water? Welk lied zingen de vogels in de avond?”
Tegelijkertijd proberen de twee filmmakers, binnen het decor van hun eigen stad, het geluid in beeld te vangen. Vanuit digitale wegen komen de straten van Kaapstad en Zwolle naast elkaar te liggen. De beelden van deze zeer verschillende steden onderscheiden zich van elkaar en versmelten af en toe. In dit 72-uur-project maken deze vijf makers een 9 minuten durend, audiovisueel gesprek.

Lees de teksten van Jitsvinger en Peter van Til hier of in de sidebar. Bekijk onder het kopje ‘making of’ een beknopt overzicht van dit maakproces – een uniek inkijkje in de digitale keuken.

Share this article

Muziek & tekst: BrotherTill & Jitsvinger
Cinematografie: Lindsey Appolis & Jonathan Sipkema
Mixing/Mastering: Tonny Nobel
Kleurbewerking: Wieger Steenhuis
Mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Zwolle & Stichting BrotherTill

Audio / Video

 

Teksten / Gedichten

Press

Dates

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief