Karel van Laere & BrotherTill – REFLECT

REFLECT geeft je de kans om een breakdancer van dichtbij te observeren.

REFLECT geeft je de kans om een breakdancer van dichtbij te observeren. Je staat bovenop het werk en wordt zo onderdeel van de choreografie die zich onder je afspeelt. Met deze doorlopende video-installatie onderzoekt Karel van Laere in samenwerking met BrotherTill of bezoekers niet alleen vervoerd kunnen raken, maar ook verplaatst kunnen worden.

Share this article

Karel van Laere en BrotherTill
Al vanaf hun studie aan de performance-opleiding van Toneelacademie Maastricht, werken Karel van Laere en Peter van Til samen. Hun eerste officiële samenwerkingsproject was LOAD; the transport of a virtual giant (2011) Naast deze samenwerkingen zijn Karel en Peter ook nauw betrokken bij elkaars autonome kunstprojecten. Zo deed Peter onder andere de editing van Karels projecten: BOKKO, LARGO en Passage, en het camerawerk van de projecten: Digital Balance, Black Box in a White Cube, LEAF en Reflect. Daarnaast werkt van Laere ook regelmatige met Mathijs van Til. Mathijs deed de sound design voor Karel’s project REACH en samen maakten ze een performance-installatie Hidden Track bij theater-vooropleiding de Noorderlingen in Groningen.

Van Laere beschrijft zijn werk als een combinatie van performance- en videokunst. Door zijn gemengde achtergrond in podiumkunsten en beeldende kunst werkt hij multidisciplinair. Zijn werk begint vaak met fundamentele vragen, zoals: Hoe zou het zijn als je, net als een computer, je lichaam af en toe zou kunnen uitschakelen? Of, hoe voelt het om afhankelijk te zijn van een machine of van anderen? Het zoeken naar mogelijkheden om zijn vaak extreme ideeën te realiseren wordt onderdeel van het werk. Het onderzoek en de discussies na elke show of expositie met het publiek vormen daar ook een belangrijk onderdeel van.

Director: Karel van Laere
Dancer: Joey Schrauwen
Director of Photography & edit: Peter van Til
Special thanks: Cinedans, Paul van Laere en Korzo

Audio / Video

Teksten / Gedichten

Press

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief