Kijkje achter de schermen bij de opnames voor HUMAN

In een wereld van almaar groeiende polarisering, corona- en klimaatcrises en inmiddels zelfs oorlog, moeten we allemaal keuzes en offers maken. Aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen gebruiken woordkunstenaars, onder begeleiding van muzikanten, hun stem om het thema keuzes en offers te verwoorden.

Sinds 2019 werkt BrotherTill aan hun project ‘Ons Perspektief’, een internationale samenwerking met Zuid-Afrikaanse rymkletsers (rappers). Met rymkletser Lee-Ursus Alexander speelden ze de gelijknamige muziek- performance op theaterfestival ‘de Parade’. Voor Human bewerkten ze – in samenwerking met drummer Willem van der Krabben – één van hun tracks. In ‘de Stad 2020’ beschrijven ze het decor van de stad waarin wij leven. Opgebouwd uit patronen en structuren die onderscheid en uitsluiting in standhouden. Daarentegen blaast er een nieuwe wind door de straten en langzaamaan wordt de stad die huis van ons saam.

Manu van Kersbergen: curator, Suzanne Witteman: regisseur, Roberto Lobosco, eindredacteur
Alle deelnemers van de 2020 Spoken Word Sessies zijn: Lisette Ma Neza, Jouman Fattal, Tessa Gabriels, Freez & Gerson Main, BrotherTill ft. Lee-Ursus Alexander, Ozan Aydogan en Reazun (Ben Hartman).

Share this article

Audio / Video

Teksten / Gedichten

Press

Dates

Tags

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief