Marius Mensink – the Story of John Crow Black

Een liefdevolle ode aan die kunstenaars die volledig aan hun artistieke drang ten onder zijn gegaan.

Marius Mensink is sinds het begin der tijden BrotherTill’s muze, klankbord, vriend, medemaker en regisseur. Peter en Marius kennen elkaar al sinds hun jonge jaren. Ze volgden hetzelfde proces; van vooropleiding de Noorderlingen tot de Toneelacademie Maastricht en ver daarna. Marius heeft altijd meegeholpen en meegeleefd met de ontwikkelingen rondom BrotherTill. Hij was als eindregisseur betrokken bij de performance Voorstelling van een Vreemdeling en werkte als choreograaf mee aan de videoclip GELD. Daarnaast is hij – sinds het begin der tijden – de vaste acteur in al onze welbekende green screenopnames.

Het mest snijdt aan twee kanten, want ook Peter werkt intensief mee met Marius zijn projecten. Zo werkte hij als lichtontwerper mee aan de dansperformance Mick Jagger is My Nightmare. Samen toerden ze met deze show langs vele steden in het binnen- en buitenland, waaronder: Kaapstad, Brighton en Manchester.

In 2017 maakten ze met z’n tweeën de multimediale performance The Story of John Crow Black. Een voorstelling over een legendarisch persoon, een kunstenaar die in zijn laatste uren terugblikt op zijn leven. Uitgeblust, vermoeid, bijna onzichtbaar. Een schaduw tussen de ruïnes van zijn vroegere zelf. Af en toe nog vonkend en knetterend: “Rage, Rage against the dying of the light.” Deze voorstelling ging in première op het Amsterdamse Fringe Festival.

Share this article

Concept: Marius Mensink & Peter van Til (BrotherTill)
Performance: Marius Mensink
Visuals & set design: Peter van Til (BrotherTill)
Thanks to: Fringe Festival Amsterdam, Gallery Emporium of Wonders, Dennis Franke & Eva Bartels

Audio / Video

Teksten / Gedichten

Press

Dates

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief